Calcontrol B.V.

Klant

Toen ik in 2011 door een vriend van me in contact werd gebracht met Mathieu kwam dit voor Calcontrol eigenlijk net op tijd. Mijn bedrijf, waarmee ik in 1995 was gestart als freelance ZZPer in de meet- en regeltechniek had op dat moment 3 vaste medewerkers en zelf werkte ik permanent voor twee, door op de werkvloer leiding te geven en verder alle bijkomende zaken van een kleine onderneming  te regelen en dat is nogal wat. Vaak schoten de sociale contacten er bij in of zelfs een vakantie werd overgeslagen.

Mijn accountant van voor die tijd had het overigens altijd prima voor elkaar echter voelde ik me daar een te kleine partij tussen de groten waardoor ik waarschijnlijk ook zelf om te weinig aandacht vroeg. Bij Mathieu was de klik direct merkbaar en na de eerste kennismaking heb ik niet lang gewacht met de overstap. Een frisse wind was de oplossing voor Calcontrol.

Samen met Mathieu kreeg ik weer een heldere kijk op de zaak en het werd weer duidelijk dat er veel meer in zat dan wat we er op dat moment uithaalden. De plannen werden uiteen gezet om zelfstandig door te gaan in een BV vorm. Het bedrijf bleek gezond en na het gecontroleerd aannemen van het juiste personeel konden we nieuwe kansen nu wel verzilveren.  Ik beschouw Mathieu inmiddels altijd als mijn eerste sparring partner bij belangrijke beslissingen. Samen bespreken we dan welke stappen  verantwoord zijn om te zetten.

Drie jaar geleden heeft zo mijn vrouw Linda de weloverwogen beslissing gemaakt om na een lange carrière bij Canon ( voorheen Océ ) over te stappen naar Calcontrol als management assistente.
Zij verzorgt nu alle bijkomende zaken en mede hierdoor kunnen we verder groeien. Ik mag me weer bezig houden met de core bussiness. Dat voelt een stuk beter en werpt zijn vruchten af.

Door de prettige samenwerking met de medewerkers van accountantskantoor de Groot  beschouwen we het bijna als een extra interne  financiële afdeling aan onze zijde voor moeilijkere vraagstukken op allerlei gebied. Over lonen, auto’s e.d. hebben we normaal gezien even met Richard contact. Door middel van een maandelijks overleg tussen Mathieu, Wendy, Linda en mijzelf  houden we continue goed zicht op de situatie, zien we vroegtijdig valkuilen en maken we prognoses, waarmee we kunnen plannen en beslissingen kunnen nemen over investeringen..
Ik heb het idee dat we nu door de barrière heenkomen waar we zo lang tegenaan zaten.

We zochten al geruime tijd naar een geschikt pand met de juiste omvang, locatie en uitstraling. Dit hebben we gevonden op de Neutronenlaan 6 in Uden waar we sinds september zijn gevestigd. In de aanloop naar een nieuw pand  hebben verschillende opties de revue gepasseerd. Hierbij weet je natuurlijk als ondernemer wel wat je wil en wat je niet wil maar het is toch fijn om even te peilen wat Mathieu er van vindt.
Door zijn ervaring  in eigen kringen en mede uit zijn netwerk kom je altijd weer meer te weten dan wat je zelf al wist. Ook toen het om de aankoop en financiering ging, heb ik overleg gevoerd met Mathieu.
Met nog een kleine interne verbouwing voor de boeg hebben we het nu al allemaal heel goed naar onze zin op de Neutronenlaan.

Ik ben er trots op dat we samen met onze, inmiddels 8 vaste medewerkers en  met de juiste ondersteuning van De Groot hebben weten te  realiseren waar we nu staan.

Tevreden klanten en een prettige en motiverende werksfeer voor alle medewerkers. Het is uiteindelijk toch dat, waar het bij ons om draait en wat volgens mij het succes van een bedrijf bepaald.

We zijn klaar voor de toekomst en hopen nog lang deze prettige samenwerking  met Accountantskantoor De Groot te kunnen voortzetten.

John Reijbroek, Calcontrol BV

Diensten

Kalibratie op locatie

Kalibratie is meer dan het vergelijken van meetinstrumenten. Kalibratie is oog hebben voor meetnauwkeurigheid, precisie en meetonzekerheid.

De hoeveelheid cijfers achter de komma zeggen niet alles over uw meetbetrouwbaarheid als de kalibratie niet vakkundig wordt uitgevoerd. Hierbij komt terdege de ervaring van een specialist kijken die de meting kan beoordelen, de meetmethode kan bepalen, die per geval de best mogelijke kalibratieapparatuur kan selecteren, een maximaal toelaatbare meetafwijking kan berekenen en vakkundig kan adviseren over de juiste toepassing en geschiktheid voor uw situatie. Hij beschikt ook over de vaardigheid om dit duidelijk te rapporteren en te archiveren.

Wij kalibreren op locatie o.a. uw Flowmeters (mass, MID, vortex m.b.v. mobiele flowrig, zie brochure), Thermische massflowcontrolers en meters (MFC’s zie brochure), Drukmetingen, Temperatuurmetingen, Relatieve vochtigheidsmetingen, Drukverschilmetingen (van onderlinge ruimtes) Geleidbaarheidsmetingen, TOC metingen, Ozonmetingen, Toerentalmetingen, Dichtheidsmetingen, Omvormers, PLC-ingangskaarten en complete meetkringen (loopkalibratie).

Valideren

Om de homogeniteit vast te stellen van autoclaven, stoven, ovens, vries / koelcellen of klimaatkamers voeren wij validaties uit op basis van door de klant vastgestelde protocollen en de bijbehorende wettelijke bepalingen en  Europese normering.

Voor- en nakalibratie: Calcontrol maakt gebruik van de meest nauwkeurige data-recordingsystemen voorzien van een voor- en nakalibratie.

Rapportage: Na afloop ontvangt u van ons een professionele rapportage voorzien van alle vereiste aspecten.

Cleanroom

Al sinds de komst van de eerste cleanrooms  voeren wij bij diverse bedrijven de hierin benodigde  drukverschil-, temperatuur- en relatieve- vochtigheidskalibraties uit en zijn wij ons verder gaan verdiepen en ontwikkelen in volledige cleanroomcertificering.

Door de jaren heen heeft Calcontrol het cleanroombeleid bij haar opdrachtgevers zien veranderen van streng naar zeer streng en nog strenger. Wij merken ook op dat er steeds meer bewustwording en kennis is over de gevaren van contaminatie. Deze ontwikkeling, de GMP wet in de farmacie en de steeds geavanceerdere micro-electronica zorgt er voor dat wij steeds meer werkzaamheden hebben toebedeeld gekregen bij onze klanten.

Zij weten immers wat ze van ons kunnen verwachten en zij vertrouwen ons dit toe.

Vanzelfsprekend kunnen dit soort metingen alleen uitgevoerd worden door goed getrainde en gespecialiseerd opgeleide medewerkers en een kwaliteitssysteem dat gebaseerd is op internationale normen en richtlijnen.

Meer informatie is te vinden op de website van Calcontrol BV: www.calcontrol.nl.