Startersbegeleiding

Een eigen bedrijf starten is een spannende maar ook complexe onderneming. Zonder de juiste kennis en begeleiding kan het een lastige en stressvolle periode zijn.

Als starter in ondernemerschap kunt u bij Mathieu de Groot rekenen op zorgvuldige en persoonlijke begeleiding. We helpen u bijvoorbeeld bij het schrijven van uw ondernemingsplan, het vinden van de juiste financiering of het inrichten van uw administratie.

of bel ons 0413-275879
Webfresh / de Websitebouwers & AKDG
akdg-ondernemersplan

blauwdruk voor succes

Ondernemersplan

Het opstellen van een ondernemingsplan is een belangrijk middel om ervoor te zorgen dat je als ondernemer een solide basis hebt om een succesvol bedrijf op te bouwen.

Het plan laat je nadenken over de kansen en uitdagingen die je kunt verwachten, en helpt je bij het bepalen van je marktstrategie.

Het proces van het schrijven van het ondernemersplan helpt je bovendien bij het verfijnen van je ideeën en plannen, en het identificeren en aanpakken van risico’s.

Een ondernemingsplan is ook erg belangrijk voor het verkrijgen van financiering en het aantrekken van investeerders en partners.

Business Model Canvas

Het Business Model Canvas (BMC) is een handig hulpmiddel om regelmatig je bedrijfsstrategie, markt en klanten te evalueren. Hierdoor kun je sneller en beter inspelen op veranderingen in de markt.

De negen bouwstenen van het BMC staan vaak op een groot invulformulier. Door samen met bijvoorbeeld medewerkers of samenwerkingspartners dit formulier in te vullen, kun je elkaars ideeën en visies gebruiken om zo tot een beter resultaat te komen.

Eerst wordt de huidige situatie beschreven, waarna er strategische keuzes worden gemaakt en er wordt gekeken naar de gevolgen van koersveranderingen voor het bedrijf. Belangrijke vragen die beantwoord moeten worden zijn onder andere:

  • Wat gebeurt er als we een andere strategie kiezen?
  • Wat als de belangrijkste klant wegvalt?
  • Waarin willen we investeren?

Het BMC model dwingt je om concrete stappen te formuleren, beginnend bij de klant en de waardepropositie van het bedrijf. Hierbij is het van belang om te benadrukken wat jouw bedrijf uniek en anders maakt dan de concurrentie.

prent bmc model tcm109 500314

AKDG adviseert

Voorkom een valse start

Als beginnend ondernemer is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en de juiste stappen te zetten om je bedrijf op te bouwen. Het kan een uitdagende taak zijn om alles op tijd op orde te krijgen en succesvol te zijn.

Daarom kan het verstandig zijn om een betrouwbare adviseur zoals AKDG te raadplegen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een eigen bedrijf te starten.

Het is zeker aantrekkelijk om de vruchten van je eigen harde werk te plukken en baas over eigen tijd en keuzes te zijn.

Echter, zonder goede voorbereiding en duidelijke plannen kan het zijn dat je voor onvoorziene omstandigheden komt te staan en het risico loopt niet aan al je verplichtingen te kunnen voldoen. Het kan helpen om een adviseur in te schakelen om dit soort problemen te vermijden.

AccountantsKantoor De Groot Volkel Studio SBA 9324 1030x687 1

Onze referenties

Provaro

“Mathieu heeft me geholpen met de opstart van mijn onderneming door goede adviezen te geven en het financieel plan goed uit te werken”

Vervest

“Mathieu is al een aantal jaren naar volle tevredenheid mijn accountant en financieel adviseur. Mathieu is scherp en kent de kneepjes van zijn vak.”

Sameg

“Ik werd door Partyservice Manders gewezen op Accountantskantoor de Groot en heb daardoor gelijk contact opgenomen. Het kennismakingsgesprek verliep erg prettig en zo ben ik bij De Groot terecht gekomen.”
mathieu-transparant

Kennismaken?

Benieuwd naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact op!

Mathieu de Groot
of bel ons 0413-275879
Scroll naar boven